v0.57 GW

Pluvialis fulva
[Charadriiformes • Charadriidae]  (Clements)
LT Tundrinis sėjikas
EN Pacific Golden-Plover arba Pacific Golden Plover
DE Pazifischer Goldregenpfeifer arba Tundra-Goldregenpfeifer
RU Азиатская бурокрылая ржанка arba Бурокрылая ржанка
SE Sibirisk tundrapipare
LV Tundras tārtiņš
FR Pluvier fauve
Statusas

IUCN Red List

Randami: LT

Lietuvoje peri

Rūšies perėjimo faktai Lietuvoje neužfiksuoti.

Buvimas Lietuvoje
Mėnuo
123456789101112
AAAAAA
Apibūdinimas

Mažesnis už dirvinį sėjiką (ir net amerikinį sėjiką). Lyginant su pastaruoju, tundrinio sėjiko snapas sunkesnis ir ilgesnis, ilgesnės kojos, bet kiek trumpesni sparnai; kūno siluetas atrodo kiek mažiau smailėjantis dėl trumpesnių sparnų. Skrendančio siluetas skirasi trumpesniais sparnais ir aiškiai už uodegos matomomis ilgesnėmis kojomis. Apdaras veismosi apdaru panašus į dirvinio sėjiko. Žiemos ir jauniklių apdras taip pat panašus į dirvinio sėjiko, bet dažniausiai aiškiau matoma dėmė prie žando ir ruožas tarp snapo ir akies; ryškiai apšviesto saulės jauniklio geltonumas turi žalsvą atspalvį. Sparnų viršus ir apačia panašūs į amerikinio sėjiko.

Nėra lengva atpažinti, nebent iš silueto skirtumų ir didesnio "geltonumo" arba iš aštraus balso, primenančio tamsųjį tilviką.

Buveinė

Gyvena arktinėje ir subarktinėje tundroje, slėniuose ir akmenuotose sausose, negausiai apaugusiose samanomis ar neaukšta žole, aukštumose. Netoliese dažnai būna krūmėtas ruožas. Persikelia į drėgnesnes vietas ar pelkutes po to, kai išsiperi jaunikliai. Žiemos metu gyvena ganyklose, pelkėse, ežerų ir upių pakrantėse.

Panašios rūšys