v0.57 GW

Acrocephalus agricola
[Passeriformes • Acrocephalidae]  (Clements)
LT Indinė nendrinukė arba Palšoji nendrinukė arba Palsais ķauķis
EN Paddyfield Warbler
DE Feldrohrsänger
RU Индийская камышевка
SE Fältsångare
LV Palieņu ķauķis
FR Rousserolle isabelle
Statusas

IUCN Red List

Randami: LT

Lietuvoje peri

Rūšies perėjimo faktai Lietuvoje neužfiksuoti.

Buvimas Lietuvoje
Mėnuo
123456789101112
RRRR
Apibūdinimas

Dydžiu ir išvaizda panaši į mažąją krakšlę, trumpesniu snapu, pastebimai trumpesniais sparnais ir kiek ilgesne uodega. Panaši į mažąją krakšlę, tokia pat slapukė. Aprangos spalva - blyškiai ar tamsiai ruda, rausvai rusva, smėlio rusvumo. Pavasariniai migrantai labiausiai skiriasi savo oranžiškai rudu apdaru, veisimosi apdaras blyškiau rudas; šiuo metu nuo kitų nendrėse gyvenančių devynbalsinių lengviau atskirti pagal snapą, galvos raštą ir balsą. Balsas nesunkiai pažįstamas, jis suteikia daugiau informacijos, nei apdaro ar kūno skirtumai. Skrendančią nuo kitų devynbalsinių lengviau atskirti iš trumpesnių sparnų ir uodegos formos pasisukant. Būdingas elgesys – kilnoti ir judinti uodegą, šiaušti viršugalvio plunksnas.

Buveinė

Mėgsta nedidelius vandens telkinius, apaugusius vientisais nendrių plotais, kartais gluosniais. Didelių ežerų pakrantėse gali apsigyventi ir gana toli nuo vandens, jei yra nendrių. Nėra taip smarkiai priklausoma nuo nendrių buveinėje, kaip mažoji krakšlė. Gali maitintis šalia esančiose atvirose vietose. Migravimo metu apsistoja ir aukštesne augalija apaugusiose pelkutėse, tankumynuose ir netgi neaukštuose medžiuose, pvz., obelyse.

Panašios rūšys